maandag 20 april 2020

Usselose brink is binnen handbereik

“Usselo heeft lang moeten wachten, maar het komt er nu echt aan: een rustiek plein om rond te wandelen of gewoon even op een bankje te zitten. De vergunningen zijn aangevraagd.”

Dit zijn de eerste regels van het artikel in TC Tubantia van 20 april 2020. Lees hieronder het hele artikel.

Usselose brink is binnen handbereik

“Usselo heeft lang moeten wachten, maar het komt er nu echt aan: een rustiek plein om rond te wandelen of gewoon even op een bankje te zitten. De vergunningen zijn aangevraagd.”

De aanvraag die nu bij de gemeente ligt, draait om de kap van zeventien bomen. Dat is nooit fijn maar het is noodzakelijk en bovendien worden er straks nieuwe bomen aangeplant, zegt projectleider Gerard Lassche.

Als de vergunning verleend is, wordt de klus vervolgd. Usselo krijgt dan na tientallen jaren een rustig hart. Een ‘belevingsplein’, noemt medebedenker Lassche het. “Een ontmoetingsplek, met mooie bankjes. Het wordt een fantastisch mooi pleintje.”

De wens om Usselo een knus hart te geven is al jaren oud. De kans kwam eindelijk toen de nieuwe N18 werd aangelegd en het verkeer een andere kant op ging. Bewoners maakten zich sterk voor een soort brink, waar ook kleine evenementjes zoals een streekmarkt gehouden kunnen worden.

De gemeente zorgt voor de inrichting van de omgeving, zoals klinkerbestrating en het weghalen van stoplichten. De provincie zegde al een bijdrage toe en er is nog een heel belangrijke partner: de familie Roerink, eigenaar van het plein.

Ook de familie Roerink schaart zich met volle overtuiging achter de transformatie van het hart van Usselo. “Hoewel wij geen direct belanghebbenden zijn, doen we dit in goede samenwerking met de gemeenschap van Usselo”, vertelt Gerjhan Roerink.

“Ook wij zien echt de meerwaarde. Het is nu een desolaat pleintje en het wordt iets heel moois. Kijk bijvoorbeeld naar Lonneker, hoe prachtig dat dorpsplein eruit ziet.” Zo’n plein heeft Usselo straks ook, hoopt hij. “Het is niet alleen voor Usselo mooi, maar ook voor Enschede en Boekelo. Het is straks echt een verrijking.”

TC Tubantia | 20 april 2020

Print deze pagina