maandag 10 december 2018

Programma Serious Request in Usselo op 19 december 2018

Op woensdag 19 december trekt de karavaan van Serious Request: Lifeline van Hengelo via Usselo naar Haaksbergen. Usselo steunt de actie van harte en ontvangt DJ’s Ramon en Mark, die de tocht per voet afleggen, met een warm welkom. Het dorp organiseert op de dag zelf allerlei activiteiten en zamelt ook vooraf met diverse acties geld in dat ten goede komt aan de drie gekozen doelen van het Rode Kruis. Onderaan deze pagina vind je de acties en de links om te kunnen doneren. Gewoon doen! Alle kleine beetjes helpen. 

Barre voettocht door Nederland naar de acties toe
Na 14 jaar ‘Het Glazen Huis’ vond NPO 3FM dat het tijd werd voor een nieuw concept. Daarom gaan de DJ’s dit jaar naar de acties toe. In de week voor kerst gaan ze in teams onder de noemer Serious Request: Lifeline te voet een barre tocht door heel Nederland maken om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel kan kiezen’: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

Usselose organisaties werken samen om de DJ’s te verwelkomen
Op woensdag 19 december loopt het DJ-team met Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen (beter bekend als Mark + Ramón) van Hengelo, via Enschede, Usselo en Boekelo, naar Haaksbergen. In Usselo heeft een aantal organisaties de handen ineengeslagen om de DJ’s op een leuke manier te verwelkomen én om geld in te zamelen. Naar verwachting zijn ze tussen 12.00 en 13.00 uur in Usselo.

Dit is het (voorlopige) programma:

  • Aankomst via de Haaksbergerstraat en ontvangst van de DJ’s ter hoogte van de parkeerplaats van Hanninkshof waar wat reuring zal zijn.
  • Oversteken naar de Protestantse Kerk waar een kaarsje aangestoken kan worden, een midwinterhoorn klinkt en appeltaart en kerstengels te koop zijn. 
  • Linksaf de Lammerinkweg in naar obs Molenbeek waar de kinderen op het schoolplein de DJ’s uitdagen om een dansje te wagen in samenwerking met de Lonneker Boerendansers.
  • Vervolgens gaat de hele stoet naar Wissink’s Möl, waar de molen draait en pannenkoeken worden gebakken die tegen een vrije gift te eten zijn. Ook de Forelderij is hier aanwezig met glühwein en andere lekkere en leuke dingen. Ondertussen zorgt Barends Ballonvaarten voor wat vermaak. 
  • Tot slot gaan de DJ’s via de Wissinksdijk door naar Boekelo.


Cheques
Op al deze plekken is dus wat te doen voor publiek en worden de cheques van bovengenoemde acties overhandigd. En daarnaast ook cheques van restaurant Haaninkshof en schoonheidssalon Face & Feet die geld ingezameld hebben onder klanten. Het is overigens voor iedereen mogelijk om de DJ’s een cheque aan te bieden met de opbrengst voor een actie. Meer info >> 

Veiling
Ook biedt een aantal Usselose bedrijven items aan voor een veiling, zoals een bon van schoonheidsspecialiste Face & Feet, een luchtballonvaart van Barends Ballonvaarten een vijfgangendiner van Hanninkshof en een visarrangement van De Forelderij.

Usselo nodigt iedereen van harte uit om woensdag 19 december tussen 12.00 en 13.00 uur op bovengenoemde locaties het DJ-team aan te moedigen en ter plekke of vooraf de acties te steunen en/of mee te bieden op de veilingitems. Alle kleine beetjes helpen immers. De links naar de actiepagina’s staan hieronder.

Op de foto het Usselose actieteam voor Serious Request. 

Steun de acties en doneer (alvast) via onderstaande links:

Print deze pagina