zondag 19 september 2021

Rutbeek Triathlon

De 35-jarige Triathlonclub Twente (TCT) organiseert op zondag
19 september a.s. op en om het Rutbeek een triathlon-dag. Dit is een laagdrempelig evenement, bedoeld om kennis te maken met de sport en een mooie, sportieve dag te beleven.

Zwemmen, fietsen en hardlopen! Voor de sportliefhebbers is dit de ultieme uitdaging. De meer dan 150 atleten van de club sluiten hiermee hun wedstrijdseizoen af. Het terrein van het Rutbeek is ideaal voor deze wedstrijd; er is goed zwemwater en een loop- en fietsparcours in een mooie omgeving. Er is ook voldoende ruimte voor het start- en finishterrein.
Het afgelopen jaar kon de wedstrijd ondanks de coronamaatregelen
toch doorgaan, al waren er wel wat aanpassingen voor het publiek.

AFSTANDEN
Deze triathlon kent een jeugdafstand, een sprintafstand, een ‘achtste’ en
een ‘kwart’ triathlon. Er zijn ook aparte startseries voor vrouwelijke atletes. Voor iedereen is er wel een afstand die bij hem/haar past. Kijk voor de afstanden op de website.

OUDER-KIND TRIATHLON
Een van de afstanden is een ouderkind-triathlon, waarbij alle onderdelen in estafettevorm worden afgelegd. De ouders kunnen dus samen met de kinderen sporten. Dit is natuurlijk ook heel leuk om samen met vriendjes, vriendinnetjes en hun ouders te doen. De hele zomer kan er nog (samen) getraind worden.

LIVESTREAM
Afgelopen jaar werd de hele wedstrijddag via een liveblog verzorgd. Dit jaar hoopt de organisatie dat er ook een livestream mogelijk is, zodat er (thuis) echt niets meer gemis zal worden. De inschrijving sluit op 12 september, na-inschrijving is niet mogelijk. Het is heel eenvoudig om je aan te melden voor dit evenement; ga naar de website en klik op ‘inschrijven’

Kijk voor meer informatie op www.triathlonclubtwente.nl.

Print deze pagina