zondag 1 september 2019

Rutbeek Surfivors Oude Deuren Cup

Op zondag 1 september 2019 herleven oude tijden op het water van Het Rutbeek. Er wordt dan een oldskool windsurfwedstrijd georganiseerd door surfvereniging de Rutbeek Surfivors. Het wordt een stranddag voor de hele familie. Er is genoeg te doen en te beleven en zeker meer dan alléén windsurfen! Eten, drinken, kijken en vertier, maar ook voor de kinderen zijn er gave springkussens, is de tubingbaan geopend en kunnen ze (onder begeleiding) pijl en boog schieten, vlot varen en slacklinen. We hebben coole side events waaronder gratis SUP clinics van Mistral en Paddle & Surf en gratis zeilclinics voor kinderen (Optimist on Tour).

Programma
11.00 uur – Start met koffie en krentenwegge
13.00 uur – Varen van twee manches op een driehoeksbaan, gevolgd door enkele manches op een slalombaan
17.00 uur – Nazit en prijsuitreiking
18.00 uur – Barbecue op het terras/ strand en ophalen herinneringen
20.00 uur – Einde officiële gedeelte (als 40- en 50+’ers hebben we onze slaap hard nodig)

Regels van vroeger….
Trek je Oude Deur uit de schuur of scoor er één. Hoe origineler hoe beter! Vanwege de leeftijd is de grens van de licht- en zwaargewicht klasse verschoven van 72 naar 85 kg. Er is ook een seniorenklasse (vanaf 60 jaar), damesklasse en jeugdklasse. We varen divisie I (platbodems). De surfplanken en tuigage dienen minimaal 30 jaar oud te zijn. We varen alléén met platbodems. Het surfzeil is maximaal 6.8 m2 , niet doorgelat onder de giek en daarboven maximaal twee latten tot aan de mast. Het board dient een zwaard te hebben. Een houten giek is geen ‘must’ maar is wel nostalgie!

Er is een mogelijkheid om eerder aan of later af te reizen. Naast Het Rutbeek zijn er op de camping enkele plaatsen gereserveerd. Meer informatie en aanmelden op www. oudedeurencup.nl. En like www. facebook.com/oudedeurencup voor updates en nieuws.

Print deze pagina