vrijdag 31 augustus 2018

Rondleidingen op de boerderij 23 juli t/m 31 augustus 2018

Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseren de vijf boerinnen Jenny, Bendine, Ans, Bertine en Hermieke rond Enschede weer rondleidingen op hun eigen melkveebedrijf. Deze rondleidingen vinden plaats in de zomervakantie, elke middag op doordeweekse dagen.

Zij vinden het erg leuk om u te laten zien wat zij dagelijks doen en antwoord te geven op vragen over het melkproces, koeien en het verschil tussen een biologisch en een gangbaar melkveebedrijf.

Ook voor antwoord op andere vragen bent u van harte welkom! De rondleidingen starten om 14.00 uur, duren ongeveer 1 tot 1,5 uur en zijn geschikt voor alle leeftijden. De kosten zijn € 2,50 p.p. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Voor informatie mag u altijd bellen met één van de deelnemende bedrijven.

Bekijk hier de poster met alle informatie >>

 

Boerderij Pasman-Aapol
Ook bij de familie Aalpol-Pasman aan de Haaksbergerstraat 1006 in Usselo (tegenover Wissink’s Möl) kunt u de boerderij bezoeken. Henk en Joke runnen hier met hulp van hun zoons Joost en Harm een melkveebedrijf met ongeveer 90 koeien en bijbehorend jongvee. Een geheel nieuw bedrijf, dat een paar jaar geleden verplaatst is vanwege de aanleg van de nieuwe N18.

Ze vertellen u graag over het reilen en zeilen van dit hedendaagse melkveebedrijf dat ze zo duurzaam mogelijk runnen, rekening houdend met het landschap. Melkveebedrijf Pasman-Aapol is aangesloten bij Kiekeboeren en Boerderijeducatie Nederland.

Op vrijdagmiddag in de even weken is het tussen 14.00 en 16.00 uur mogelijk om de boerderij (bij voorkeur op afspraak) te bezoeken. Ook groepen zijn welkom, zoals schoolklassen en verenigingen. Voor een familiedag of personeelsuitje is het boerderijbezoek ook heel geschikt. In overleg kan er een koffie/thee en/of een eenvoudige lunch geserveerd worden. Om een afspraak te maken is de familie Pasman-Aapol te bereiken op 06-13793855 of mts.pasman-aalpol@outlook.com. Ze heten u van harte welkom!

Print deze pagina