zondag 28 augustus 2022

Oude Deurencup Rutbeek

Deze zomer is alweer de derde editie van de ‘Oude Deuren Cup, Rutbeek Surfivors’ op het Rutbeek in Enschede. Door het grote succes van de eerste twee edities komen er steeds meer surfplanken op het water, met steeds meer wedstrijden in Europa.

European Championship Old School Windsurfing
Op het Rutbeek vindt op zondag 28 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur zelfs het grootste longboard windsurf spektakel van Europa plaats, ofwel de ‘European Championship Old School Windsurfing’. De windsurfplanken die meedoen zijn vaak tussen 30 en 40 jaar oud, de leeftijden van de surfers ligt nog iets hoger.

Deelnemen?
Kijk op www.oudedeurencup.nl voor meer informatie en meld je aan! Wil je meedoen, maar heb je geen ‘deur’? Wij hebben nog oude deuren op voorraad. Natuurlijk wordt er tussentijds fanatiek getraind tijdens de clubwedstrijden en ook in de weekenden (met mooi weer).

Programma voor niet-surfers
Alleen het kijken naar de surfers op hun oude deuren is al vermakelijk, een soort reisje terug in de tijd met op de achtergrond een lekker retromuziekje. Voor kinderen vanaf 7 jaar is het mogelijk om kennis te maken met zeilen in een echte ‘optimist’ (klein eenpersoons zeilbootje). Of neem deel aan een ‘Yoga Sup’ sessie. De organisatie is nog druk bezig om verschillende extra activiteiten te plannen, volg ons daarvoor op Facebook of Instagram of check de website. Je kunt je via de website ook aanmelden voor de activiteiten, maar vol=vol. Na afloop is er een barbecue. Wel vooraf even reserveren via de website.

Heb je naast dit spektakel interesse in zeilles voor kinderen (optimist) of windsurfles, kijk dan op onze website en stuur ons een berichtje. www.oudedeurencup.nl | www. facebook.com/RutbeekSurfivors | Intsta: oudedeurencup.

Organisatie Oude Deurencup Rutbeek Surfivors

Print deze pagina