zaterdag 23 maart 2019

Landelijke Opschoondag

LOp zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. De buurtkring heeft Usselo aangemeld als ‘Supporter van Schoon’ van Stichting Nederland Schoon. We willen met z’n allen immers een schoon en leefbaar dorp dat vrij is van zwerfafval. Dit is belangrijk voor mens, dier en milieu. Het is bepalend voor ons leefplezier in het dorp, onze gezondheid en voor de manier waarop we veiligheid ervaren op straat.

Via Twente Milieu hebben we allerlei materialen geregeld die handig zijn bij het opruimen van zwerfafval, zoals afvalzakken en grijpers. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar wat minstens zo belangrijk is, is uw hulp! Alleen samen kunnen we zorgen voor een schoon dorp.

Draag ook bij aan een schoon dorp!”

We vragen u daarom om op zaterdag 23 maart rond 09.00 uur naar de Helweg 75 te komen (erf familie Leusink). Hier krijgt u tijdens een kop koffie uitleg over de manier van inzamelen en kunt u afvalzakken en een grijper ophalen. Van 09.30 tot 12.00 uur kunt u zwerfafval in uw eigen straat/omgeving verzamelen en daarna afleveren op bovengenoemd adres waar het zal worden opgehaald. Er staat na afloop een drankje en hapje op u te wachten.

Het is handig om te weten of u gebruik wilt maken van de opschoonmaterialen, zodat we er genoeg regelen. U kunt tot uiterlijk 18 maart bellen/appen/sms-en met Herman Tabor: 06-53 61 74 49 of Hans Leusink: 06-40 48 03 08.

Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid zwerfafval opruimen wanneer het u uitkomt. Het is al fijn dat het (af en toe) gebeurt. Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Print deze pagina