zaterdag 20 maart 2021

Opschoondag Usselo 2021

Usselo is ook in 2021 ‘Supporter van Schoon’ van de Stichting Nederland Schoon. Dit houdt in dat we op zaterdag 20 maart a.s. met zoveel mogelijk dorpsgenoten meedoen aan de Landelijke Opschoondag om Usselo schoner en leefbaarder te maken.

En dat is ook hard nodig, want door de coronacrisis kon de opschoondag in maart 2020 niet doorgaan. In september heeft een aantal vrijwilligers tijdens de World Cleanup Day gelukkig nog wel behoorlijk wat zwerfafval ingezameld, maar de opgehaalde 340 kg in 2019 was niet haalbaar. We hopen natuurlijk dat de RIVM-regels in maart het toelaten dat de Landelijke Opschoondag door kan gaan.

Ook dit jaar zal Buurtkring Usselo zorgdragen voor voldoende afvalzakken, grijpers en handschoenen, zodat wij met velen kunnen deelnemen. Deze materialen kunt u op zaterdag 20 maart vanaf 09.00 uur ophalen aan de Helweg 75 (erf familie Leusink). Onder het genot van een kop koffie krijgt u dan uitleg over de manier van inzamelen en kunt u op pad om zwerfafval te verzamelen. Net als voorgaande jaren rijden er auto’s met aanhanger rond om tussentijds de volle zakken te verzamelen. Tot 12.00 uur kunt u de laatste zak zwerfafval afleveren aan de Helweg 75. Daarna sluiten we af met iets hartigs.

Wilt u meedoen aan de opschoondag? Bel, app of sms dan voor 17 maart a.s. Herman Tabor: 06-53617449 of Hans Leusink: 06-40480308. Dan zorgen we ervoor dat de hulpmaterialen voor u klaarliggen. Op www.usselo.nl en www.facebook.com/buurtkringusselo houden we u op de hoogte van het doorgaan van de opschoondag.

U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid zwerfafval inzamelen, dat kan het hele jaar door. Neem een plastic zak mee tijdens het wandelen met uw gezin of het uitlaten van uw hond en verzamel daarin het zwerfafval dat u onderweg tegenkomt. Vele handen maken licht werk!

Print deze pagina