zaterdag 21 maart 2020

Opschoondag Usselo

Update 16-03-2020: De opschoondag op zaterdag 21 maart gaat NIET door!
Vanwege de situatie en maatregelen m.b.t het coronavirus vindt Buurtkring Usselo dit niet verantwoord. Gezondheid en veiligheid staat voorop.

Natuurlijk is het mogelijk om op eigen gelegenheid a.s. zaterdag (of een ander moment) zwerfafval op te ruimen. Let wel op uw veiligheid als u langs de kant van de weg bezig bent.

Wij wensen iedereen sterkte in deze bizarre tijd. En wees solidair met elkaar. 🙏

Tijdens de eerste editie in 2019 hebben we met zo’n 20 dorpsgenoten maar liefst 340 kilo zwerfafval opgeruimd. Dat leverde een voldaan gevoel én een schoon en leefbaar dorp op!

Ook dit jaar doen we als Usselo mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart. Daardoor zijn we ‘Supporter van Schoon’ van Stichting Nederland Schoon. We willen minstens zoveel zwerfafval ophalen als in 2019, maar het liefst nog meer. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

Om goed voorbereid van start te gaan, hebben we via Twente Milieu
allerlei materialen geregeld die handig zijn bij het opruimen van zwerfafval, zoals afvalzakken en grijpers. U kunt deze hulpmaterialen op zaterdag 21 maart rond 09.00 uur ophalen aan de Helweg 75 (erf familie Leusink). U krijgt dan tijdens een kop koffie uitleg over de manier van inzamelen en daarna kunt u op pad om zwerfafval te verzamelen. Er rijden auto’s met aanhanger rond om tussentijds de volle zakken op te
halen. U kunt tot 12.00 uur het laatste opgehaalde zwerfafval zelf naar de
Helweg brengen, waar een hapje en drankje voor u klaar staan.

Het is handig om te weten of u gebruik wilt maken van de opschoonmaterialen, zodat we er genoeg regelen. U kunt tot uiterlijk 18 maart bellen/appen/sms-en met Herman Tabor: 06-53 61 74 49 of Hans Leusink: 06-40 48 03 08.

Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid zwerfafval opruimen wanneer het u uitkomt. Het is al fijn dat het (af en toe) gebeurt. Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Print deze pagina