zondag 1 juli 2018

Concert Kamerkoor Canteklaer en Bassano Quartet

Op zondag 1 juli 2018 om 15.30 uur geeft Kamerkoor Canteklaer samen met het Bassano Quartet een concert in de kerk in Usselo. Het thema van het concert is ‘Mare’ en gaat over de zee en oneindigheid. Koor en kwartet zullen samen en afzonderlijk te horen zijn.

Het programma omvat onder andere een bijzondere compositie van de Finse componist Jaakko Mäntyjärvi die hij schreef naar aanleiding van de scheepsramp met de MS Estonia in de Baltische Zee in 1994. In het stuk zitten vocale effecten verweven die een sterke associatie met de geluiden van de ramp oproepen.

De zee speelt ook een rol in twee werken van Ralph Vaughan Williams: ‘The Dark Eyed Sailor’ en ‘The Lover’s Ghost’. Het programma begint met ‘Zwei Wasser’ van Servaas Bank. Hierin worden twee melodieën met elkaar verweven, als twee rivieren die samenkomen.

In de overige werken die Kamerkoor Canteklaer ten gehore brengt, zijn oneindigheid, liefde en dood belangrijke thema’s. Bijvoorbeeld in het ‘Nunc dimittis’ van Arvo Pärt, ‘Doubt’ van Ronald Moelker en ‘When he shall die’ van Steven Sametz.

Het Bassano Quarte bespeelt zowel historische als hedendaagse blokfluiten, zoals de Eagle en de Dream blokfluit. Het kwartet speelt werken van o.a. César Franck, Arvo Pärt, Henry Purcell en Ronald Moelker. Het concert eindigt met de première voor koor en vier Eagle altblokfluiten van ‘L’infinito’, een werk van Ronald Moelker. Dit muziekstuk eindigt met het woord ‘mare’.

Kamerkoor Canteklaer is een veelzijdig en dynamisch kamerkoor met ongeveer 25 leden. Het koor is afkomstig uit Enschede en staat onder leiding van Iassen Raykov. Op 10 oktober 2015 won Kamerkoor Canteklaer de prestigieuze Duits-Nederlandse Kerkmuziekprijs in klooster Frenswegen (Nordhorn).
Het Bassano Quartet bestaat uit: Adriana Breukink, Ronald Moelker, Wolf Meyer en
Saskia Teunisse.

Kaarten
Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop te bestellen à € 12,50 via de www.canteklaer.nl of op zondag 1 juli aan de kassa à € 15,00.

Locatie
Protestantse kerk Usselo, Haaksbergerstraat 815, 7548 PB Usselo (gem. Enschede)

Print deze pagina