Buurtbus door Usselo? Laat uw stem horen!

De buurtbus heeft sinds een jaar of twee de lijndienst Enschede-Boekelo vervangen. Een uitkomst voor veel inwoners, ook voor Usseloërs.

Op de, tot nu toe enige halte, in de dorpskern stappen dagelijks dorpsbewoners in die naar Boekelo of Enschede reizen. Als het verkeer en de tijd het toelaten, zetten de chauffeurs de reizigers ook wel eens op hun eindbestemming af. Dan hoeven ze niet zo ver te lopen. Hulde aan deze chauffeurs die dat toch allemaal maar op vrijwillige basis doen. 

Sinds kort wordt de buurtbus ook bestuurd door twee vrijwilligers uit Usselo. Zij merken dat er binnen ons dorp veel behoefte is om de bus ook dóór Usselo te laten rijden. Dat vergroot de mobiliteit van Usseloërs, maar ook de bereikbaarheid van ons dorp. 

“Maak kenbaar als u ook de buurtbus door Usselo wilt laten rijden!”


Nog wat informatie over de buurtbus:

  • Ze hebben een eigen website waar o.a. de dienstregeling op staat: www.buurtbusboekelo.nl
  • Ook is er een Facebook pagina waarop actualiteiten vermeld worden: https://www.facebook.com/buurtbusboekelo
  • Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Bij interesse kunt u bellen of mailen met Ton Taselaar om te polsen of het wat voor u is: 06-23431819 of tntslr@gmail.com. 
  • Een retourtje naar Enschede kost €4,-.pp. Dat is goedkoper dan parkeren in de binnenstad.
  • U kunt alleen pinnen in de buurtbus.
  • Het vaste tarief voor een enkele reis is €2,- Het is goedkoper dat bedrag te pinnen dan uw ov-chipkaart te gebruiken die meer kosten berekent voor het ritje. 
Print deze pagina