donderdag 26 augustus 2021

Wegwerkzaamheden Usselo augustus – december 2021

Tussen maandag 30 augustus 2021 en februari 2022 vinden er wegwerkzaamheden plaats vanwege de afwaardering van de oude N18 en ter voorbereiding op de herinrichting van de dorpskern. Hierdoor wordt het dorp rustiger, veiliger, mooier en leefbaarder. Voordat het zover is, zullen inwoners en andere weggebruikers enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Tijdens de wegwerkzaamheden is de dorpskern beperkt bereikbaar
Samengevat gaat de Haaksbergerstraat in fases op de schop tussen de grens bebouwde kom Usselo-kant Enschede tot de Noordsingel in Haaksbergen (eerste t-splitsing met stoplichten). Daarnaast wordt ook het gedeelte van de Boekelosestraat vanaf de Usseleresweg t/m Haaksbergerstraat onder handen genomen. Dit betekent dat de dorpskern van Usselo (bebouwde kom) tussen 30 augustus t/m medio december 2021 beperkt en soms niet bereikbaar zal zijn met de auto, vrachtwagen, tractor of motor. Er is in deze gehele periode sowieso geen doorgaand verkeer mogelijk via Usselo tussen Enschede en Haaksbergen en tussen Boekelo en Haaksbergen. De dorpskern is wel te bereiken en te doorkruisen met de fiets, brommer, scooter, scootmobiel en te voet.

Begrip, geduld en creativiteit
Deze (verkeers)hinder is natuurlijk lastig en zal van alle inwoners en overige weggebruikers geduld, creativiteit (voor het vinden van alternatieve routes en/of andere vervoersmiddelen) en aanpassingsvermogen vragen. Gelukkig is het tijdelijk en denken de gemeente Enschede en de aannemer goed mee om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Alvast bedankt voor het begrip en de medewerking met als beloning een mooier, veiliger, rustiger en leefbaarder Usselo!

Gevolgen wegwerkzaamheden per fase
Op onderstaande kaart zijn de wegwerkzaamheden per fase te zien.
Op de speciale webpagina www.usselo.nl/wegwerkzaamheden staat meer informatie en een toelichting op wegwerkzaamheden per fase 1 t/m 4 met en de gevolgen voor de bereikbaarheid.

Download hier de pdf van het kaartje voor een beter beeld >>

Klik hier voor informatie en de gevolgen per fase van de wegwerkzaamheden.

Lees ook het artikel in Dagblad Tubantia van 28 augustus 2021 >>

Print deze pagina