woensdag 23 maart 2022

Terugblik opschoondag 2022

Samen zo’n 250 kg zwerfafval opgeruimd

Zaterdag 19 maart jl. was het weer Landelijke Opschoondag en net als voorgaande jaren deed Usselo ook mee. Dit jaar was er weer een goede opkomst met zo’n 30 vrijwilligers, iets minder dan vorig jaar. Er waren wel extra veel kinderen bij, net als een aantal nieuwe dorpsbewoners. Daar waren we erg blij mee en waarderen we zeer. We hopen hen nog vaker tegen te komen bij activiteiten in het dorp.

De dag startte om 09.00 uur op het erf van Herman Tabor aan de Rosinkweg met koffie, broodjes en wat lekker voor de kinderen. Na de toelichting van Herman splitste de groep zich op en ging met grijpers en vuilniszakken op pad. Indien mogelijk werd je ingedeeld in de omgeving van je eigen woning. Het zonnetje scheen en ondanks de frisse wind was het heerlijk om buiten te zijn. De algemene indruk was dat er dit jaar minder zwerfvuil was in Usselo, toch hebben we nog zo’n 250 kg opgehaald met daarin vooral blikjes, verpakkingen en afval van fastfoodketens. Iedereen die heeft meegeholpen: heel erg bedankt! Komende tijd kunnen we weer genieten van een schoon dorp.

Volgend jaar maart doet Usselo weer mee met de Landelijk Opschoondag, doe dan ook mee! En tussentijds kunt u natuurlijk altijd op eigen gelegenheid zwerfafval opruimen.

Print deze pagina