zondag 31 maart 2024

Stoomtrein en Museum Buurt Spoorweg

Vanaf zondag 31 maart rijdt de stoomtrein weer tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. De afgelopen maanden is het stationsgebouw gerenoveerd, zijn rijtuigen opgeknapt en is er 600 meter spoor vernieuwd door onze vrijwilligers!

Rijdagen en bijzonderheden

  • Vanaf april rijdt de trein elke zondag,
    net als tijdens feestdagen en vakanties.
  • Stoomtrein zelfs drie keer.
  • Op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) is het Nationale Stoomtreindag en staat alles in ons museum in het teken van Vervoer van Vroeger. Op die dag en op vrijdag 10 mei zijn er meer oude voertuigen te zien en rijden er ook een ouderwetse stadsbus en een nostalgische paardentram!
  • Op Tweede Pinksterdag (maandag 20 mei) en op verschillende dagen in de zomervakantie is het Texas Trein arrangement te reserveren. Dit is een combinatie van een museumbezoek, een stoomtreinrit en een driegangendiner bij Ribhouse Texas in Boekelo.

Museum Buurtspoorweg
Als je ons museum bezoekt, stap je de tijd van de ijzeren eeuw in, waarin stoommachines draaien, textielbaronnen de baas waren en het lokaalspoor in Twente en Achterhoek zorgden voor een industriële groei.

Jack de stationskat neemt graag alle kinderen mee op ontdekkingstocht. Via het stoomdepot, de werkplaats, bij Gait in de ‘ploegkeet’ en in de trein leren ze van alles over (stoom)treinen. Op station Boekelo zijn er modelbanen, speeltafels en een minibioscoop. In onze Goederenloods is allerlei lekkers te koop. In de museumwinkel vind je de leukste souvenirs!

Alle informatie over openingstijden, evenementen en kaartjes vind je op
www.museumbuurtspoorweg.nl.

Print deze pagina