zondag 5 februari 2023

Redactie Rondje Usselo zoekt versterking

Noodoproep!

Rondje Usselo is hét communicatiemiddel dat inwoners informeert, betrekt en verbindt. Als redactie zorgen we er met enthousiasme voor dat dit dorpsblad vijf keer per jaar verschijnt. Om dat zo te houden, hebben we sinds begin 2022 in dit blad oproepen geplaatst voor versterking om de werkzaamheden over meer personen te kunnen verdelen. Want het is en blijft vrijwilligerswerk en het moet wel leuk blijven.


De oproep voor versterking is nu een noodoproep geworden omdat redactielid Caroline van Munster-Doornbos gaat stoppen. De overige redactieleden Elsberth Dirkzwager, GerritJan Hunting en Debbie Voogsgeerd hebben aangegeven dat Rondje Usselo alleen gerealiseerd kan worden als er versterking komt.

Op eerdere oproepen hebben we helaas geen reacties ontvangen. Daarom nogmaals een allerlaatste,
dringende noodoproep om versterking. Komt die er niet, dan zou dit zomaar het laatste Rondje Usselo kunnen zijn.

DIT ZOEKEN WE!
Enthousiaste dorpsbewoners die het belangrijk vinden dat Rondje Usselo blijft bestaan en hieraan graag een bijdrage willen leveren om daarmee de verbinding en betrokkenheid binnen Usselo te vergroten. Dat kan in verschillende rollen:

Redactieleden
Je maakt onderdeel uit van de redactie. Dat houdt in dat je vijf keer per jaar een redactievergadering hebt, altijd je oren en ogen openhoudt om onderwerpen aan te dragen, meedenkt over de insteek van artikelen en zelf ook schrijft. In deze rol is het handig dat je affiniteit met Usselo en met schrijven hebt. Ook zoeken we een redactielid dat de contacten onderhoudt met (nieuwe) adverteerders.

Reporters
Als reporter werk je op afroep en in samenspraak met de redactie om (af en toe) artikelen te schrijven. Je doet onderzoek en/of gaat op pad om te interviewen, schrijft het artikel en maakt foto’s. In deze rol ben je nieuwsgierig, kom je graag met mensen in contact en vind je schrijven leuk.

Redactionele ondersteuning
Dit is vooral een coördinerende rol. Je hebt contact met alle betrokkenen, bewaakt de planning en deadlines, checkt of de kopij en foto’s voldoen en helpt met redigeren. Dit doe je samen met een redactielid. In deze rol is het handig dat je kunt organiseren en snel kunt schakelen.

Online ondersteuning
In deze rol plaats je diverse teksten en foto’s op de website en Facebook van Usselo en doe je deels het beheer samen met een redactielid. Het is fijn als je affiniteit hebt met vooral social media.

Naast dat je veel waardering krijgt, leer je nieuwe mensen kennen, ontdek je wat er leeft en speelt in Usselo en krijg je er ook plezier voor terug. Lijkt het je wat, wil je eerst meer weten of heb je ideeën over/voor Rondje Usselo? Laat dan zo snel mogelijk van je horen, liefst uiterlijk eind februari. Alles is bespreekbaar. Je kunt mailen naar redactie@usselo.nl. Liever bellen? Geef dan je telefoonnummer door per mail en je wordt gebeld.

We hopen echt op versterking, vele handen maken licht werk, zodat er een volgend Rondje Usselo komt waarin we de vernieuwde redactie voor kunnen stellen.

De redactie

Print deze pagina