dinsdag 4 april 2023

Noodoproep Buurtkring Usselo

EINDE VAN BUURTKRING USSELO? DAT ZOU NIET BEST ZIJN VOOR ONS DORP. LEES DAAROM ECHT EVEN VERDER!

Stel je je eens voor: je bent op weg van Usselo naar Enschede over de Haaksbergerstraat en je ziet op de Usseler Es opeens een groot bouwbord staan met ‘Hier komt een bedrijvenpark’. Of je verneemt dat de windmolens op Usseloos grondgebied weer zijn opgenomen in de energievisie. En dan presenteert de gemeente ook nog eens nieuwe plannen over de natuur in Usselo in het kader van de gebiedsgerichte aanpak en merk je dat zwerfafval niet meer opgeruimd wordt…


Je maakt je zorgen en je bent ook boos. Want aan jou als Usseloër is niets gevraagd. En je bent ook niet geïnformeerd. Hoe kon dit zomaar gebeuren? Kun je wel fijn blijven wonen en genieten van de omgeving? Wat nu? Je kunt ook nog eens nergens terecht met je vragen.

Het hoeft niet zover te komen als Buurtkring Usselo blijft bestaan
Wij als vrijwilligers van de buurtkring hebben hart voor Usselo en omgeving en zijn de spreekbuis namens u als inwoner voor de gemeente en andersom. Wij zetten ons in voor het dorp zodat het voor u hier zo fijn mogelijk wonen is.

We komen in de knel
Om eerlijk te zijn: het is momenteel best pittig om in de buurtkring te zitten. De gemeente Enschede vraagt ons steeds vaker om advies en om mee te denken en te praten over allerlei vraagstukken en projecten die Usselo raken. En ook inwoners willen vaker en meer met ons in gesprek. Precies wat we willen! Leuk en interessant, echter kost het steeds meer tijd. Omdat we allemaal een baan, een gezin, een sociaal leven en ook onze hobby’s hebben, komen we in de knel met de broodnodige activiteiten van de buurtkring voor Usselo. Daar balen we van.

Met een paar man doorgaan is geen optie
We zijn dan genoodzaakt om onze positie als erkend wijkorgaan van de gemeente Enschede terug te geven. En daarmee geven we dan ook een stuk regie uit handen over de
toekomst van Usselo…

Daarom doen we een allerlaatste oproep: Buurtkring Usselo zoekt per direct versterking!
Want vele handen maken licht werk! En met meer mensen bereiken we meer en is het ook nog eens gezelliger en prettiger samenwerken.

Wat we zoeken?
Inwoners die begaan zijn met Usselo en omgeving, mee willen denken en af en toe de handen uit de mouwen willen steken. Je hoeft niet perse toe te treden in het bestuur, ook als je af en toe wat wil doen zijn we al enorm geholpen.

Meer informatie?
Kom donderdag 20 april vrijblijvend naar de inloopavond van Buurtkring Usselo. Tussen 19.00 en 20.00 uur staan bij het Verenigingsgebouw de koffie en thee klaar, kun je kennis met ons maken en van alles vragen. Liever eerst even persoonlijk contact? Mail dan naar info@usselo.nl of bel met Herman Tabor (06-53617449) of GerritJan Hunting (06-55305537). Ook als je twijfelt of het wat voor je is, gewoon komen, bellen of mailen! Daarna bepaal je of het wat voor je is.

Print deze pagina