Usselo, recreatie en toerisme

In het wondermooie en uitgebreide buitengebied biedt Usselo vele mogelijkheden om recreatief bezig te zijn.

De kern van onze buurtschap is klein en compact.

Er zijn vele wandel- alsook fietsroutes uitgezet waarvoor menigeen de wandelschoenen ofwel de fietstrappers voor gebruiken kan. Nordic Walkers kunnen ook aan hun trekken komen.

Vanuit Usselo, al wandelend of fietsend, kan men Buurse, Boekelo, Twekkelo, Beckum en vooral Oele niet te vergeten ook aandoen!

Het recreatiepark Het Rutbeek  ligt op een steenworp afstand,  gelegen in het buitengebied van Usselo.

Meerdere Bed- en Breakfastlocaties geven acte de présence waar het na de gedane inspanningen goed vertoeven is.

Geschiedkundig gezien valt er het een en ander te bewonderen en te bekijken. Onder andere de oude Usselerschool, de Borch op de Usseleres, Helweg zijnde de weg die vroeger vele boeren betraden om hun graan vanaf Münster naar de molen in Usselo – Wissink’s Möl – te brengen om te laten malen. De plek op de Usseleres – Maurits Beumke – waar ooit de legers van prins Maurits vochten om de heerschappij over de lage landen te behouden. De Usseler Laag is alom in de wereld gekend.

Vanuit Usselo zijn de winkelcentra’s van Enschede, Haaksbergen en Hengelo heel snel en gemakkelijk te bereiken. Ook fietsend.

In het centrum van Usselo, nabij de H.V. Kerk,  is een bushalte aanwezig waarop regelmatige diensten gereden worden naar het centrum van Enschede en naar Haaksbergen.

Print deze kaart