vrijdag 25 maart 2022

Hulp aan Oekraïne

Niemand had kunnen bedenken dat de wereld er plotseling totaal anders uit zou zien: oorlog in Europa! Hoe is dit mogelijk? De vreselijke beelden uit de Oekraïne grijpen iedereen aan. Hulp bieden aan de slachtoffers, ieder op zijn eigen manier, is de oproep die ook Rondje Usselo aan u wil doen. Op het moment van schrijven is het half maart en zijn we op de hoogte van de volgende initiatieven en donaties:

  • Verschillende organisaties uit Usselo, zoals Buurtkring Usselo, het bestuur van Wissink’s Möl en ook diverse mensen die anoniem willen blijven hebben flinke bedragen gedoneerd aan giro 555. 
  • De kerk in Usselo heeft de opbrengst van een zondagcollecte gedoneerd aan giro 555.
  • Obs Molenbeek Usselo en Boekelo doneren een deel van de opbrengst van de kaartjes voor de bioscoop- en gala-avond. Daarnaast gaan de kinderen plastic flessen inzamelen en het daarmee opgehaalde geld wordt ook gedoneerd. 
  • Suzan Nederkoorn uit Boekelo biedt hulp aan bij communicatie met Oekraïners. Zij spreekt de taal, heeft politicologie gestudeerd en heeft veel door Rusland en omliggende landen gereisd. Ze biedt graag hulp. Haar telefoonnummer is 06-11411311.
  • Er is een speciale site gelanceerd voor Twentse hulp aan Oekraïne: Nutwente.nl. Hier kunt u terecht voor vragen over en aanbiedingen voor Oekraïners. De mensen van NUtwente zijn zo te zien vrijwilligers en niets werkt zo snel als vrijwilligers in crisistijd.
  • Er is al een Oekraïens gezin ondergebracht bij een particulier In Usselo. Op dit moment komen deze mensen op adem en ze hebben spullen genoeg door alle giften. Wel vraagt de gastheer of Rondje Usselo een oproep wil plaatsen voor meer ruimte om vluchtelingen op te nemen. Dagelijks groeit het aantal mensen dat het land moet verlaten, totaal al 1,5 miljoen. Met soms alleen een plastic tas en verder niets dan zichzelf op de vlucht. Vrouwen met kinderen. Niet altijd spreken zij een vreemde taal. 


We hopen dat deze oorlog spoedig voorbij is, want zoals u weet: in een oorlog zijn alleen maar verliezers. Help zoals u kunt en wilt!

De redactie

Print deze pagina