zondag 31 oktober 2021

Buurtbus rijdt komende tijd ook door Usselo Oost

Vanaf maandag 1 november 2021 rijdt de buurtbus vanaf Boekelo door Usselo via de Wissinkdijk, Usselerveenweg, Voshaarwegweg en Geesinkweg naar Enschede centrum. De bus rijdt dezelfde route terug. Dit betekent dat ook het buitengebied Usselo Oost – in ieder geval tijdelijk – bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Reisinformatie
Richting Enschede: elk uur vanaf halte crematorium om negen minuten voor het hele uur. De eerste bus halteert hier om 06.51 en rijdt vervolgens de nieuwe route over de Usselerveenweg naar Enschede CS (via het MST). De laatste bus vertrekt om 17.51. Vanaf het CS Enschede is het vertrek elk uur 20 minuten over heel, de eerste om 07.20 en de laatste om 18.20. De zaterdagen vertrekt de eerste bus om 10.51 vanaf de halte crematorium en om 16.20 de laatste vanaf Enschede CS richting Boekelo. Op zondagen rijdt de bus niet.

In- en uitstappen
Er zijn (nog) geen vaste haltes op dit deel van de route, maar u kunt aan de Usselerveenweg, Voshaarweg en Geessinkweg bij de chauffeur aangeven om in of uit te stappen, mits het veilig is om te stoppen. Op de andere wegen stopt de bus alleen bij de vaste haltes en na de Geessinkweg niet bij haltes van de overige lijndiensten (behalve het MST).

Snel en makkelijk naar Enschede of Boekelo
De buurtbus heeft alle voorzieningen van een lijndienst, u kunt gewoon uw OV-chipkaart gebruiken of een kaartje kopen met een pinbetaling. Het dragen van een mondkapje is, net als in alle openbaar vervoer, verplicht. Profiteer dus van de buurtbus om snel en makkelijk naar Enschede of Boekelo te reizen. De buurtbus rijdt in Enschede over de busbaan en kan dus lekker doorrijden.

In principe is deze route tijdelijk totdat de wegwerkzaamheden in Usselo klaar zijn. Voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van ons dorp zou het wel fijn als het een vaste route kan worden. Wie weet…

Meer informatie over o.a. de reistijden: www.buurtbusboekelo.nl (nog niet geactualiseerd met deze gegevens) en https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4506

Print deze pagina