zondag 18 december 2022

Brook Duo kerkentour

Op zondagavond 18 december komt het Brook Duo Kerkentour naar
Usselo met de nieuwe voorstelling: ‘De Tweeduusterschavuit’, een toneelstuk afgewisseld met zang, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat. De Tweeduusterschavuit is zijn nieuwste verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het ‘Stille nacht’. De vorige avonden waren een groot succes en ook dit jaar is het een echte aanrader.

Het verhaal van de Tweeduusterschavuit: In 2010 wordt bij Nienke van der Weij een mysterieus pakketje bezorgd. De inhoud roept veel vragen op. Van haar wordt verteld dat ze zigeunerbloed in haar aderen heeft terwijl anderen beweren dat ze van Italiaanse komaf is. Nieuwsgierig naar haar onopgeloste verleden komt ze in contact met Hannes die bekend staat als de Tweeduuster schavuit omdat hij begin jaren zeventig in de schemering vaak als stroper onderweg was om naast zijn kleine boerderijtje wat bij te verdienen.

Op zoek naar haar verleden belandt ze op de ‘Pauwenhoeve’, een boerderij waar haar moeder een pension runde. Met veel emotie, een kettinkje met Geloof Hoop en Liefde, een verdwenen doopjurkje en de eerlijkheid van de Tweeduusterschavuit komt ze dichter bij de waarheid…vindt Nienke de waarheid en de rust?

De voorstelling duurt ongeveer twee uur en er is geen pauze. Na de voorstelling is het nieuwe boek De Tweeduusterschavuit verkrijgbaar. Aanvang: 20.00 uur, de kerk in Usselo is open vanaf 19.30 uur. Kaartjes à € 8.00 zijn te bestellen bij Riëtte Wissink: 06-23726729.

Print deze pagina