woensdag 19 december 2018

3FM Serious Request komt op 19 december in Usselo!

Update van onderstaand bericht: inmiddels hebben Wissink’s Möl, obs Molenbeek Usselo, de Forelderij, Barends Ballonvaarten en Buurtkring Usselo aangegeven een actie te willen organiseren. Super dus! Wie volgen nog meer? Op donderdag 6 december om 19.30 uur is er bij de Forelderij een bijeenkomst om alle ideeën te bespreken en samen te bekijken hoe we het verder aan kunnen pakken om de DJ’s op een leuke manier te ontvangen. Kom ook vrijblijvend, je bent van harte welkom, al is het maar om mee te denken. 

3FM Serious Request: Lifeline
Na 14 jaar het Glazen Huis, organiseert NPO 3FM dit jaar samen met het Rode Kruis ‘3FM Serious Request: Lifeline’. Een heel nieuw concept om geld in te zamelen voor drie goede doelen* van het Rode Kruis.

Barre tocht door Nederland
In de week voor kerst (18-24 december) trekken drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze hopen op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004.

De tocht gaat ook door USSELO
Het DJ-team Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen loopt op woensdag 19 december tussen 09.00 en 15.00 van Hengelo VIA USSELO naar Haaksbergen. Naar verwachting zijn ze die dag tussen 11.30 en 12.30 uur in ons mooie dorp. Dit wordt live uitgezonden op radio en tv.

USSELO in actie
3FM Serious Request heeft contact gezocht met Buurtkring Usselo en de redactie van Rondje Usselo met de vraag of de verenigingen, stichtingen, clubs, bedrijven en instellingen in/rondom Usselo in actie willen komen. Buurtkring Usselo wil zeker medewerking verlenen om Usselo over de actie te informeren en de coördinatie op zich te nemen. En natuurlijk willen wij de DJ’s hartelijk ontvangen en ze laten zien (en ook aan de rest van Nederland) dat een klein dorp als Usselo ‘groots’ kan zijn.

Heel veel mogelijk
Iedereen kan een actie opzetten om geld in te zamelen. Denk aan een sponsorloop, een evenement, met de pet rondgaan op een verjaardag, een deel van de verkoop doneren, etc. Alles is geoorloofd! De acties kunnen vooraf plaatsvinden, maar ook op de dag zelf. Wissink’s Möl heeft haar medewerking al toegezegd en doneert de opbrengst van de verkoop van pannenkoeken op de kerstmarkt in Boekelo aan Serious Request. Meedoen voor een goed doel geeft sowieso een goed gevoel en het is ook nog eens leuk om samen iets te organiseren. En voor bedrijven, stichtingen en verenigingen levert het waardevolle PR op.

Hoe nu verder?
Om alles goed te kunnen coördineren, willen we eerst weten of er animo is en zo ja, met welke acties. Dat kun je laten weten t/m 4 december a.s. via redactie@usselo.nl.
Als we alles in beeld hebben, gaan we bekijken hoe we het gaan opzetten. Het idee is in ieder geval om op een paar centrale en herkenbare plekken in Usselo de langslopende DJ’s aan te moedigen. Daar kunnen ook de cheques (met opbrengst van de actie) worden overhandigd.

Reuring
Het zou natuurlijk ook nog leuk zijn als er op 19 december langs de route (Boekelosestraat-Haaksbergerstraat richting Haaksbergen) veel reuring plaatsvindt, bijvoorbeeld met muziek, dans, een hapje en drankje, diverse acties en demonstraties, etc. Ook dat kan ter plekke weer geld opleveren. Om hiervoor publiek op de been te krijgen gaan we de deelname van Usselo aan 3FM Serious Request aankondigen via o.a. Facebook, de website, Rondje Usselo en een persbericht (met benoeming van alle acties) naar de regionale media.

Laten we Usselo samen flink op de kaart zetten!
3FM Serious Request wil uiterlijk 10 december van ons weten wat de plannen zijn en wat ze ongeveer in Usselo kunnen verwachten. Dit is van groot belang voor hun planning en draaiboek. Laten we het beste in onszelf naar boven halen en daarmee Usselo flink op de kaart zetten. Doe dus mee, Alle kleine beetjes helpen. Iedereen die meedoet wordt op de hoogte gesteld van de verdere plannen en kan natuurlijk meedenken, graag zelfs!

Meld je actie voor 4 december aan via redactie@usselo.nl en houd woensdag 19 december tussen 11.30 en 12.30 uur alvast vrij!

Meer informatie over de actie op www.npo3fm.nl/seriousrequest.

Namens Buurtkring Usselo,
Debbie Voogsgeerd, redactielid Rondje Usselo

*De goede doelen van het Rode Kruis zijn: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

 

Print deze pagina