zondag 22 mei 2022

Optreden oratoriumkoor EigenWijs


Op 22 mei a.s. is dit voormalige koor weer even terug met een uniek concert: ‘A day in the life of a fool’. Dirigent Pierre Schuitemaker heeft bekende songs van rond het midden van de vorige eeuw op een bijzonder originele wijze gearrangeerd voor het oratoriumkoor. Het gaat om bekende nummers als ‘Smoke gets in your eyes’, ‘My funny Valentine’, ‘When I fall in love’ en de titelsong ‘A day in the life of a fool’.

De nummers zijn door Schuitemaker omgezet naar een uitvoering voor een vierstemmig koor: een tegendraadse beweging die heeft geleid tot een opmerkelijk resultaat. Naast de populaire, nostalgische evergreens zijn tevens stukken uit een oratoriumkoren-evergreen te horen: delen uit het Magnificat van Vivaldi.  

Oratoriumkoor EigenWijs repeteerde (tot 2018) 20 jaar lang in de kerk van Usselo en brengt hier nu vol enthousiasme dit bijzondere repertoire ten gehore. Het koor wordt terzijde gestaan door Projectorkest Twente, onder leiding van Irene de Bruijn. Tasco Silva, de vertrouwde pianist, repetitor en koorbegeleider van EigenWijs is ook weer van de partij. En de solisten, de professionele operazangers Anne Martha Schuitemaker en Hans Pieter Herman zijn alleen al uw komst meer dan waard!

Het koor voert het concert uit als een ‘scratch’. Dat betekent dat de koorleden overwegend thuis oefenen met behulp van oefenmateriaal op YouTube. Er is één lange ‘live’ repetitiedag vóór de uitvoering en er zijn een paar oefensessies. Het concert is mede dankzij de steun van de Gemeente Enschede mogelijk gemaakt. Bij dit unieke concert valt er dus heel veel te genieten voor een breed publiek.

Kaarten zijn voor € 10 (kinderen in de basisschoolleeftijd gratis) te bestellen via eigenwijstwente@studiodas.nl  Hier kunt u ook terecht voor uw vragen en opmerkingen. Namens EigenWijs: graag tot ziens op zondag 22 mei 2022 om 15.00 uur in de kerk in Usselo (Haaksbergerstraat, dorpskern).

Print deze pagina